Nieuwe security module van Wibu-Systems beveiligt industriële IoT-apparatuur

Wibu-Systems presenteert op de Embedded World beurs (hal 4, stand 540) CmASIC, de nieuwe generatie applicatiespecifieke security module gericht op intelligente toepassingen. CmASIC biedt producenten van intelligente apparaten een pasklare oplossing voor de beveiliging tegen cyberaanvallen en reverse engineering op het eindpunt van een IoT omgeving.

Door vanaf het eerste ontwerp beveiliging in te bouwen, kunnen apparatenbouwers hun IoT-oplossingen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of inbreuk op intellectuele eigendommen, waaronder software voor de besturing van processen. Elk eindapparaat binnen een IoT netwerk kan met behulp van een CmASIC module onder alle omstandigheden en op elk moment worden geïdentificeerd. Gevoelige data zoals encryptiesleutels, productiegegevens, configuratie instellingen wordt veilig bewaard op de CmASIC. De gangbare standaarden voor de symmetrische en asymmetrische beveiligingsleutels (128-bit AES, SHA-256, 2048-bit RSA of 224-bit ECC) zijn opgeslagen in het vaste geheugen van de Infinion chip, die voldoet aan de CC EAL 5+, FIPS 140-2 en EMVC0 certificeringnormen. De beveiligingscontroller kan werken met bedrijfstemperaturen die liggen tussen -40° C tot +105° C, waarmee deze geschikt is voor gebruik in industriële toepassingen.

Het integreren van de CmASIC met andere componenten binnen de behuizing van een willekeurig apparaat is eenvoudig dankzij het compacte VQFN-32 5×5 mm chippakket. Hierop zijn zowel een USB-aansluiting als een SPI-interface voor energiezuinige apparaten aanwezig. De CmASIC is te gebruiken met alle gangbare besturingsystemen die het CodeMeter beveiliging en registratiesysteem voor softwarelicenties ondersteunen. Het gaat hierbij om Windows, Linux, macOS voor PC’s, Embedded Linux, Windows Embedded for embedded systems, Linux RT, VxWorks, QNX for RTOS, CODESYS, B&R en Rockwell voor PLC’s.

CmASIC van Wibu-Systems (bron: Wibu-Systems)

CmASIC van Wibu-Systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.