ST Robotica introduceert snelle ST R17HS robot

De ST R17HS van ST Robotics

ST Robotics introduceert de ST R17HS, een snelle versie van de vijf-assige verticaal gearticuleerde robotarm R17. De ST R17HS is één van de snelst leverbare robots van het moment. ST Robotics stelt dat de robot maar liefst vier keer sneller is dan alle concurrenten. Tegelijkertijd is de robot voor de helft van de prijs beschikbaar.

De ST R17HS heeft een bereik van 750mm, een nauwkeurigheid van 0,2 mm en een maximale snelheid na acceleratie van 480 graden per seconde in zijn middel, elleboog, hand en pols. De maximale snelheid na acceleratie van de schouder bedraagt 300 graden per seconde. De nieuwe robot is beschikbaar voor 18.640 dollar. Voor dit bedrag wordt de robot geleverd in combinatie met de nieuwe K11R controller, RoboForth II software, twee jaar garantie en technische ondersteuning. Optioneel kan de robot worden uitgerust met pneumatische, elektrische en vacuumgrijpers.

In enkele uren te installeren en programmeren

ST Robotics stelt dat de robot in slechts enkele uren volledig geïnstalleerd en geprogrammeerd kan worden. De robot kan onder andere worden ingezet voor onder andere het testen van producten en machinebelading en -ontlading. De mean time between failures van de robot bedraagt 10.000 uur.

Daarnaast introduceert ST Robotics de R17HSW. Dit is een versie van de R17 gericht op toepassingen waarbij niet zo zeer veel snelheid nodig is in verticale richting, maar de robot juist lange X-Y afstanden moet kunnen overbruggen. De R17HSW is hier specifiek op toegespitst. Deze robot is beschikbaar voor $16,690. ST Robotics wordt in Nederland vertegenwoordigd door RS Components (RS), een handelsmerk van de wereldwijde distributeur Electrocomponents.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.