KUKA toont toepassingen van LBR iiwa op MTMS

De LBR iiwa van KUKA (bron: KUKA)

KUKA toont op de beurs MTMS-MACHINEERING 2017 van 22 tot 24 maart in Brussel twee toepassingen van zijn collaboratieve robot LBR iiwa. Het gaat om toepassingen die niet mogelijk waren met conventionele industriële robots, maar met de LBR iiwa dankzij de combinatie van intelligentie en gevoeligheid wel mogelijk zijn.

De LBR iiwa heeft in alle zeven assen sensoren die continu het draaimoment van elke as individueel monitoren. Hiermee kan de robot detecteren wanneer hij met zijn omgeving in aanraking komt en kan een beweging van de robot met een zekere meegaandheid, de zo gehete compliance mode, geprogrammeerd worden. Hierdoor is het mogelijk om op gevoel te werken zoals voorheen alleen een mens dat kon.

Een perfecte tekening maken

Dit is een uniek kenmerk voor industriële robots en zal daarom door KUKA uitgebreid gedemonstreerd worden tijdens de MTMS beurs. KUKA toont op de beurs een LBR iiwa robot die met een simpele stift een perfecte tekening kan maken op een blad papier. De robot voelt het papier perfect aan en zal dus met de gewenste kracht de stift hanteren.

Een tweede toepassing die KUKA zal tonen op de MTMS beurs omvat twee LBR iiwa robots die met elkaar en mensen zullen moeten samenwerken. Met deze toepassing wil KUKA aantonen dat collaboratieve robots de toekomst vormen en mensen nauw zullen samen met robots om taken tot een goed einde te brengen. KUKA is op MTMS te vinden in stand A45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.