3D machine vision markt is 2,13 miljard dollar waard in 2022

Machine vision (foto door: FreeImages.com/Mauro Alejandro Strione)

De markt voor 3D machine vision groei de komende jaren flink en is in 2022 goed voor een wereldwijde omzet van 2,13 miljard dollar. De markt blijft tot 2022 groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11,07%.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. Het onderzoeksbureau verwacht dat vooral de toenemende vraag naar 3D-analyses van objecten in de maakindustrie en de groeiende vraag naar niet-industriële 3D machine vision systemen zal zorgen voor een omzetstijging.

Snelgroeiende segmenten

Naar verwachting maakt het camerasegment tot 2022 de snelste groei door, waarmee dit segment in 2022 het grootste segment is van de 3D machine vision markt. Vooral de behoefte aan compactere camera’s die hoge kwaliteit beelden kunnen maken en in staat zijn deze beelden direct te verwerken zorgt voor groei. De markt voor toepassingen rond positionering en plaatsbepaling groeit tussen 2017 en 2022 naar verwachting eveneens fors. Vooral het gebruik van robots in de automotive-industrie, de farmacie, de voedsel- en drankensector en andere sectoren zorgt voor groei.

De belangrijkste afzetmarkt voor machine vision oplossingen was vorig jaar de regio Azië-Pacific. Naar verwachting nemen de investeringen vanuit deze afzetmarkt in machine vision technologie tot 2022 fors toe. Vooral de groeiende omarming van automatisering in uiteenlopende sectoren drijft de groei in deze regio, evenals de aanwezigheid van grote productiehubs zoals China, Japan, India en Zuid-Korea. Daarnaast wijst MarketsandMarkets erop dat de Japan Industrial Imaging Associations het gebruik van 3D imaging technologieën actief stimuleert, wat de groei verder aanwakkert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.