‘Robots kunnen mkb-ondernemers helpen internationale markt te betreden’

Robots kunnen onder andere mkb-ondernemers forse kansen bieden. Zo kunnen robots sommige ondernemers die momenteel zijn gebonden aan de lokale markt helpen de internationale markt te betreden.

RoboValleyDit stelt Arthur de Crook van RoboValley, de innovatiehub voor robotica in Delft, in een interview met NU.nl. “Een mooi voorbeeld is een klein Nederlands bedrijf dat nu met een robotarm aan de slag is in Singapore. Die robotarm is gemaakt in Nederland en wordt ook vanuit hier aangestuurd.”

‘Robots leveren concurrentievoordeel op’

De Crook wijst erop dat het gebruik van robots in Nederland snel toeneemt. Momenteel zijn bedrijven die robots inzetten volgens De Crook nog echt pioniers, maar dit levert hen veel concurrentievoordeel op. Verschillende sectoren zijn bij uitstek geschikt voor het werken met robots, waaronder de maakindustrie, ruimtevaart, agrarische sector en medische sector.

De Rabobank en RoboValley maakte onlangs bekend een samenwerking aan te gaan om de implementatie van robotica in het bedrijfsleven te stimuleren. De Rabobank investeert 100.000 euro in dit project. “Daar zijn we blij mee, want mkb’ers vinden het lastig om robotica financieel uit te drukken in een businessplan. Ze willen weten hoe ze hun investering kunnen terughalen”, zegt De Crook.

Het volledige interview met De Crook is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.