6 River Systems lanceert autonome robot voor magazijnen en distributiecentra

Het Collaborative Fulfillment System van 6 River Systems (bron: 6 River Systems)

6 River Systems (6RS) lanceert het Collaborative Fulfillment System (CFS). Het vlaggenschip van CFS is een robot genaamd Chuck, die geheel autonoom kan navigeren in magazijnen en distributiecentra om werknemers te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werk.

6RS benadrukt dat het CFS niet is bedoeld om werknemers te vervangen, maar juist om hen te ondersteunen. Het systeem leidt werknemers autonoom naar de juiste locatie in het warenhuis, zodat zij de gewenste producten of componenten op Chuck kunnen laden. De robot vervoert deze objecten vervolgens voor de werknemer naar de verpakkingslocatie.

Meer productiviteitswinst dan verwacht

“We verwachtten een verbetering van 50% te realiseren met behulp van een klein aantal robots. In initiële pilotprojecten hebben we echter een verbetering van meer dan 100% gerealiseerd, terwijl hiervoor minder robots nodig waren dan verwacht. Dit is goed nieuws voor onze klanten. De hogere winst en minder robots stellen ons in staat de beste terugverdientijd in de industrie te bieden aan onze klanten”, legt Christopher Cacioppo, mede-oprichter van 6RS, uit.

6RS is opgericht door Cacioppo opgericht in samenwerking met Jerome Dubois en Rylan Hamilton, twee voormalig leidinggevenden van Kiva Systems. Kiva Systems is een bedrijf dat eerder al een fulfillmentsysteem voor magazijnen en distributiecentra ontwikkelden. Dit bedrijf werd in 2012 overgenomen door Amazon, waarna het systeem van het bedrijf van de markt gehaald werd. Met het CFS spelen Cacioppo, Dubois en Hamilton in op het gat in de markt dat hierdoor is ontstaan.

Geen nieuwe infrastructuur nodig

Het CFS vereist in tegenstelling tot andere fulfillmentsystemen geen nieuwe infrastructuur. Hierdoor hoeven bedrijven niet alleen minder te investeren om het systeem in te kunnen zetten, ook kan het systeem in slechts enkele weken worden uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.