RightPick robot kan individuele goederen verzamelen in magazijnen

RightPick van RightHand Robotics (bron: RightHand Robotics)

Magazijnen en distributiecentra staan door de explosieve groei van e-commerce en de teruglopende hoeveelheid werknemers op de werkvloer in toenemende mate onder druk orders sneller en efficiënter te verwerken. RightHand Robotics speelt hierop in met RightPick, een oplossing die geautomatiseerd specifieke goederen kan verzamelen in een magazijn of distributiecentrum.

In de e-commerce wereld is een verschuiving gaande van het vervoeren van items in bulk of per pallet door robots naar het ophalen van een individueel product uit een magazijn. RightHand Robotics speelt in op deze trend met RightPick, die met behulp van machine learning duizenden verschillende objecten kan oppakken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een robothand die is voorzien van sensoren. Deze robothand kan worden gecombineerd met alle populaire robotarmen, stelt RightHand Robotics.

RightPick van RightHand Robotics (bron: RightHand Robotics)

Uiteenlopende workflows

De robothand kan worden ingezet in uiteenlopende workflows, zoals het sorteren van goederen die in batches zijn verzameld, het ophalen van de juiste items uit Automatic Storage and Retrieval Systems (ASRS), het doorgeven van goederen aan een sorteersysteem en uitvoeren van kwaliteitscontrole.

Daarnaast maakt RightHand Robotics bekend in totaal 8 miljoen dollar te hebben opgehaald bij investeerders. Zowel Playground Global, Matrix Partners, Seven Seas Partners als Dream Incubator steken geld in het bedrijf. Het nieuwe kapitaal wordt ingezet om de productontwikkeling, het werknemersbestand en de marketing van het bedrijf uit te breiden.

RightPick van RightHand Robotics (bron: RightHand Robotics)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.