ABB neemt automatiseerder B&R over

ABB neemt het Oostenrijkse B&R over, een bedrijf dat zich richt op product- en software-gebaseerde open-architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering. De producten, software en oplossingen van B&R worden geïntegreerd in het portfolio van ABB.

ABBMet de overname van B&R speelt ABB in op de vierde industriële revolutie. Daarnaast breidt het bedrijf haar digitale aanbod uit door ABB Ability te combineren met de applicatie- en softwareplatformen van B&R. Daarnaast breidt ABB haar klantenbestand fors uit door de overname. Gezamenlijk hebben ABB en B&R ruim 70 miljoen verbonden apparaten, 70.000 beheersystemen, ruim 3 miljoen geautomatiseerde machines en 27.000 fabrieksinstallaties geleverd wereldwijd.

Portfolio’s vullen elkaar aan

ABB stelt dat de portfolio’s van beide bedrijven elkaar goed aanvullen. Zo richt ABB zich op klanten in de utiliteitssector, de industrie en de transport- en infrastructuursector. B&R richt zich op het automatiseren van zowel machines als fabrieken voor onder andere de plastic-, verpakkings- en de voedsel- en drankenindustrie.

B&R wordt onderdeel van ABB’s Industrial Automation divisie als de nieuwe wereldwijde business unit Machine & Factory Automation. De divisie komt onder leiding te staan van Hans Wimmer, de huidige algemeen directeur van B&R. De oprichter van B&R, Erwin Bernecker en Josef Rainer, blijven tijdens de integratiefase als adviseurs verbonden aan de onderneming om de continuïteit van de bedrijfsvoering zeker te stellen.

3.000 werknemers

B&R heeft in totaal ruim 3.000 werknemers in dienst, waaronder 1.000 R&D specialisten en applicatietechnici. Het bedrijf is actief in 70 landen wereldwijd en realiseerde in het fiscale jaar 2015/2016 een jaaromzet van ruim 600 miljoen dollar. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.