Mobile Industrial Robots lanceert mobiele robot MiR200

De MiR200 van Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots (MiR) heeft op Automate 2017 de MiR200 gelanceerd. De MiR200 is een robot die werknemers in magazijnen en distributiecentra ondersteunt door materialen en goederen voor hen te vervoeren.

De MiR200 is de opvolger van de MiR100, die al langer door MiR wordt geleverd. De MiR200 verdubbelt de capaciteit van de MiR100 tot 200kg en kan optioneel worden voorzien van de MiRHook, die het mogelijk maakt karretjes met een totaalgewicht van maximaal 500kg voort te trekken.

De MiR200 van Mobile Industrial Robots

Modules

De robot kan worden voorzien van verschillende modules, waaronder verzamelbakken, transportbanden, liften en zelfs collaboratieve robotarmen. Dankzij deze modules is het mogelijk de MiR200 geschikt te maken voor uiteenlopende toepassingen. De behuizing van de MiR200 is ESD-compliant, waardoor de robot ook kan worden ingezet voor het vervoer van elektronische componenten die beschermd moeten worden tegen elektrostatische ontlading.

De robot is voorzien van zes verschillende sensoren die de real-time navigatie en veiligheidsalgoritmes van de MiR200 aansturen. De robot kan hierdoor zelfstandig zijn weg vinden in een omgeving, zonder dat deze hoeft worden voorzien van extra sensoren of magneten. De sensoren zorgen daarnaast dat de MiR200 veilig opereren in uiteenlopende situaties, waaronder veranderende situaties waarin mensen, kabels, pallets en dozen van op onvoorspelbare wijze van positie wijzigen. De robot kan een 360 graden scan maken, wat de robot in staat stelt veilig achteruit te rijden. De robot is dus niet beperkt tot voorwaartse bewegingen. Ook maken de sensoren het mogelijk gaten en trappen te herkennen, doorzichtige obstakels zoals glazen wanden te herkennen en objecten te detecteren waar de robot onder door rijdt, zoals een tafel.

De MiR200 van Mobile Industrial Robots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.