Chinees bedrijf zet leger van robots in om pakketjes te sorteren (video)

Een voorbeeld van een robot die wordt geleverd door Hikvision Digital Technology (bron: Hikvision Digital Technology)

Het Chinese logistieke bedrijf Shentong (STO) Express zet een leger van robots in om pakjes en goederen te sorteren. Het gaat om robots van het Chinese bedrijf Hikvision Digital Technology.

Dit meldt de South China Morning Post. Op internet is een video verschenen waarin de robots van Hikvision aan het werk te zien zijn bij STO Express. Het gaat om kleine, oranje-kleurige robots die zich voortbewegen over de vloer van een groot distributiecentrum in het Chinese Hangzhou, Zhejiang. Werknemers plaatsen op pakketten op de robots, waarna de units de pakketten autonoom naar de juiste plek in het distributiecentrum vervoeren.

Volledig autonoom

De robots kunnen ieder pakket identificeren door de barcode op het pakket te lezen. Dit zorgt dat de robots altijd weten waar welk pakket thuis hoort en minimaliseert het aantal fouten dat de robots hierbij maken. De robots kunnen volgens STO Express dagelijks 200.000 pakketjes sorteren. De units zijn volledig autonoom en laden zichzelf indien nodig op.

Een woordvoerder van STO Express meldt aan South China Morning Post dat het bedrijf met behulp van robots zijn arbeidskosten heeft weten te halveren. Tegelijkertijd heeft het bedrijf zijn efficiëntie naar eigen zeggen met 30% verhoogd en de nauwkeurigheid waarmee pakketjes worden gesorteerd gemaximaliseerd. De robots zijn op dit moment in twee distributiecentra van het bedrijf actief, waaronder dus het distributiecentrum in Hangzhou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.