DHL schaft vier Sawyer collaboratieve robots aan

Een Sawyer robot in actie bij DHL (bron: DHL)

DHL maakt bekend vier Sawyer collaboratieve robots van het bedrijf Rethink Robotics aan te schaffen. De robots gaan een flexibele oplossing vormen die DHL kan inzetten om seizoensgebonden drukte op te vangen in de 19 verpakkings- en logistieke centra van het bedrijf in Groot-Brittannië.

De aankoop is onderdeel van een roboticaprogramma van DHL, waar het bedrijf dit jaar ruim 1 miljoen Britse pond in investeert. DHL heeft de Sawyer robots eerder met getest. Hierbij zijn testen uitgevoerd met het verpakken van voeding voor huisdieren, snoepgoed, spuitbussen en blikjes. Deze testen zijn allen met succes afgerond en zijn nu aanleiding voor DHL om de vier Sawyer robots aan te schaffen.

De Sawyer robots gaan medewerkers ondersteunen door repetitieve taken te automatiseren. De robots worden flexibel ingezet en verplaatst tussen de 19 verpakkings- en logistieke centra van DHL om seizoensgebonden drukte op te kunnen vangen. De Sawyer robots zijn zogeheten collaboratieve robots, die op veilige wijze kunnen samenwerken met mensen zonder dat hiervoor een veiligheidskooi nodig is. Zo stoppen de robots automatisch indien zij onverwachts iets raken, waardoor werknemers veel dichter bij de robots kunnen werken zonder hierbij risico te lopen op lichamelijk letsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.