IFR publiceert paper over impact van robots op productiviteit en werkgelegenheid

De publieke interesse in robots en automatisering neemt toe. Enerzijds ontstaat fascinatie over de wijze waarop deze technologieën ons leven kunnen veranderen, terwijl anderzijds angst ontstaat of de impact van automatisering en robots op banen. Dit kan discussies over en de invoering van maatregelen die bedrijven, landen en individuen in staat stellen te profiteren van automatisering in de weg staan.

De paper 'The Impact of Robots on Productivity, Employment and Jobs' van de IFR (bron: IFR)Hiervoor waarschuwt de International Federation of Robotics (IFR) in een nieuwe paper. In de paper geeft de IFR zijn mening over de impact van automatisering en specifiek robots op zowel productiviteit, concurrentievermogen als werkgelegenheid. In het rapport heeft de IFR adviezen van verschillende experts verzameld over de meeste geschikte beleidsvoering om zeker te stellen dat automatisering tot positieve ontwikkelingen leidt.

‘Nadruk ligt te veel op negatieve kanten’

De IFR stelt dat in veel media momenteel de nadruk ligt op potentiële negatieve uitkomsten van de groeiende omarming van robots en automatisering. Denk hierbij aan het verlies van werkgelegenheid. De organisatie stelt dat deze berichtgeving de potentiële positieve impact van automatisering op zowel productiviteit, concurrentievermogen als werkgelegenheid overschaduwd. De IFR waarschuwt dat dit discussies over en de invoering van maatregelen die bedrijven, landen en individuen in staat stellen te profiteren van automatisering in de weg staan.

De paper van de IFR is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.