Mitsubishi Electric maakt industriële naaimachines connected en intelligent

Mitsubishi Electric heeft een aantal van zijn industriële naaimachines voorzien van automatiseringstechnologie die hun intelligentie vergroot. Door de machines te verbinding met bredere industriële beheersystemen kan de productiekwaliteit en productiviteit worden vergroot, terwijl de onderhoudskosten worden teruggedrongen. Op Texprocess 2017 in Frankfurt geeft Mitsubishi Electric een live demonstratie van deze technologie.

“Indien fabrikanten hun productiviteit en de beschikbaarheid van hun machines willen maximaliseren in een competitieve, waardevolle en niche markten, is het van belang dat industriële naaimachines niet langer losstaande machines zijn. Zij moeten een volledig geïntegreerd onderdeel van de fabriek worden, wat een belangrijk onderdeel is van het e-F@ctory concept van Mitsubishi Electric voor de ondersteuning van de digitale transformatie van de hedendaagse industrie”, aldus Klaus Petersen, Marketing Director van Mitsubishi Electric’s Factory Automation – European Business Group.

Live demonstratie

Tijdens de live demonstratie zijn zes industriële naaimachines van het bedrijf te zien, die allen zijn verbonden met een beheersysteem. Iedere naaimachine is uitgerust met een MELSEC PLC en een HMI uit Mitsubishi Electric’s GOT reeks, wat hen in staat stelt actuele procesgegevens te tonen op hun aanraakscherm. Dit stelt fabrikanten in staat zeker te stellen dat wordt voldaan aan kwaliteitsstandaarden en direct na te gaan op welke punten de kwaliteit verder kan worden verbeterd. Ook kunnen bezoekers van Texprocess 2017 zien hoe informatie van alle machines in een fabriek kunnen worden verzameld in Mitsubishi Electric’s MAPS SCADA software.

MAP geeft productiemanagers een overzicht van de prestaties van de gehele fabriek. Zo geeft de verzamelde informatie een indicatie van de uptime van de machine, zijn verschillen in productiviteit van verschillende werkstations inzichtelijk en kan de oorzaak hiervan worden nagegaan. Dit stelt fabrikanten in staat maatregelen te nemen om de prestaties en beschikbaarheid van machines te vergroten op basis van informatie in plaats van gokwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.