Nieuw fieldlab gaat tekort aan robotprogrammeurs aanpakken

Het Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics is onlangs geopend door staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit fieldlab heeft als doel het tekort aan robotprogrammeurs aan te pakken.

In Nederland is een groot tekort aan goed opgeleide softwareprogrammeurs. Ook robotbouwers en -gebruikers ondervinden hiervan hinder. AWL heeft daarom samen met twaalf partners het Fieldlab Industrial Robotics opgezet. Dit fieldlab zet in samenwerking met onderwijsinstellingen opleidingen op voor het programmeren van robots. Piet Mosterd, voormalig CEO van AWL, benadrukte hierbij de noodzaak voor de overheid, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven om de handen ineen te slaan en het gebrek aan programmeurs aan te pakken.

Bij de opening overhandigde Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van Team Smart Industry, het officiële ‘Fieldlabschildje’. Ook benadrukte zij het nut van dit soort initiatieven voor de BV Nederland. Hierbij onderstreepte zij nogmaals dat de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven van groot belang is.

Het Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics is onlangs geopend door staatssecretaris Dekker van OCW (bron: Smart Industry)

Het Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics is onlangs geopend door staatssecretaris Dekker van OCW (bron: Smart Industry)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.