Jungheinrich realiseert volautomatisch palletmagazijn voor Motip Dupli Group

Motip Dupli Group schakelt Jungheinrich in voor de realisatie van een automatisch magazijn. De order omvat de levering van meerdere geautomatiseerde magazijnkranen, aan- en afvoer conveyors en alle benodigde software voor de aansturing van het systeem. Motip Dupli Group wil met het automatische magazijn de opslag van gereed product uitbreiden.

De Motip Dupli Group investeert in de bouw van een geautomatiseerde opslag bij haar locatie in Wolvega. De fabrikant, die spuitbussen vult met lak en diverse andere technische producten, wil daarin grondstoffen, halffabricaten en gereed product opslaan. Het pand wordt 18 meter hoog en beslaat een oppervlakte van 2950 m2. De hal wordt rechtstreeks met de bestaande productiefaciliteiten verbonden.

Het nieuwe automatische magazijn van Motip Dupli Group (bron: Jungheinrich)

Het nieuwe automatische magazijn van Motip Dupli Group (bron: Jungheinrich)

6.000 palletplaatsen

De automatische opslag zal door Jungheinrich worden gerealiseerd. In het magazijn wordt dubbeldiep opgeslagen. Tijdens de eerste fase worden 6.000 palletplaatsen gecreëerd, die worden bediend door 3 ganggebonden magazijnkranen. Conveyors zullen zorgen voor de aan- en afvoer van pallets naar twee invoer- en drie uitvoerpunten.

Daarnaast implementeert Jungheinrich een nieuw warehouse management pakket. Samen met een Jungheinrich Warehouse Control System, draagt de software zorg voor de aansturing van de automatische magazijnkranen en conveyors. Het Jungheinrich WMS stelt Motip Dupli Group in staat om in de toekomst ook andere delen van de interne logistiek te automatiseren.

Een voorbeeld van de automatische magazijnkranen die Jungheinrich levert (bron: Jungheinrich)

Een voorbeeld van de automatische magazijnkranen
die Jungheinrich levert (bron: Jungheinrich)

Sterke groei

De nieuwbouw is nodig door de sterke groei die Motip Dupli Group heeft doorgemaakt. De fabrikant wil binnen enkele jaren haar productie in Wolvega verdubbelen. Met het oog op de sterke groei, heeft het bedrijf tevens een optie bij Jungheinrich op een uitbreiding van de automatische opslag met twee extra gangen. Daarmee kunnen 4.000 extra palletplaatsen worden gecreëerd.

De automatische installatie zal worden onderhouden door servicetechnici van Jungheinrich, waardoor Motip Dupli Group over één vast aanspreekpunt beschikt voor alle intra logistieke aangelegenheden. Jungheinrich beschikt met 160 monteurs in Nederland bovendien over de grootste servicedienst, zodat Motip Dupli Group altijd van snelle service verzekerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.