NVIDIA lanceert simulator voor trainen van intelligente robots

NVIDIA introduceert de NVIDIA Isaac robot simulator. Met behulp van deze simulator kunnen ontwikkelaars intelligente robots trainen door omstandigheden uit de dagelijkse praktijk te simuleren. Dit maakt het mogelijk robots te trainen voordat zij daadwerkelijk worden geproduceerd. Daarnaast lanceren partners van NVIDIA een reeks referentie-ontwerpplatformen voor robots die het eenvoudiger maken intelligente robots te bouwen op basis van NVIDIA’s Jetson platform.

“Robots op basis van kunstmatige intelligentie kunnen in potentie ons leven enorm verbeteren. Het bouwen en trainen van deze robots levert echter significante uitdagingen op”, zegt Jensen Huang, CEO en oprichter van NVIDIA. Door een simulator beschikbaar te stellen waarmee praktijksituaties kunnen worden gesimuleerd wil NVIDIA ontwikkelaars helpen robots nauwkeuriger, veiliger en sneller te trainen.

‘Trainingen in de praktijk zijn kostbaar en onpraktisch’

Voorheen konden robots alleen in de praktijk worden getraind, waarvoor fysieke prototypes werden gebouwd. NVIDIA noemt dit proces niet alleen kostbaar, maar ook onpraktisch. Het creëren van een fysieke omgeving waarmee een prototype interactie heeft kan volgens het bedrijf onveilig en zeer complex zijn. Zo is het modelleren alle mogelijke interacties tussen een robot en zijn omgeving te modelleren een tijdrovend proces.

Met de Isaac simulator biedt NVIDIA een oplossing voor dit probleem. Dit AI-gebaseerde softwareplatform stelt teams in staat robots te trainen in zeer realistische virtuele omgevingen. De kennis die zij hier opdoen kunnen zij vervolgens inzetten om de robots waar zij aan werken te optimaliseren voor de praktijk.

In enkele minuten een training creëren

Isaac is gebaseerd op een verbeterde versie van de Unreal Engine 4 van Epic Games en maakt gebruikt van simulatie-, rendering- en deep learning-technologieën van NVIDIA. Met behulp van deze simulator kunnen ontwikkelaars uitgebreide testscenario’s creëren met behulp van deep learning training en deze scenario’s simuleren. NVIDIA stelt dat de simulator de tijd die nodig is voor het creëren van trainingen voor robots terugbrengt van maanden naar minuten.

NVIDIA lanceerde in maart al de Jetson TX2, een platform van creditcard-formaat maakt het mogelijk kunstmatige intelligentie (AI) toe te voegen aan onder andere industriële robots. Om de ontwikkeling van robots op basis van Jetson te versnellen lanceren partners van NVIDIA een reeks referentie-ontwerpplatformen. Het gaat hierbij om de volgende partners:

  • Toyota – richt zich op robots die mensen ondersteunen
  • Teal – richt zich op consumentendrones
  • Enroute Lab – richt zich op industriële drones en onbemande grond voertuigen (UGV’s)
  • Verschillende universiteiten – richten zich op schaalmodellen van autonome auto’s
De NVIDIA Isaac robot simulator van NVIDIA (bron: NVIDIA)

De NVIDIA Isaac robot simulator van NVIDIA (bron: NVIDIA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.