De iPhone of iPad als professioneel meetapparaat

ACE Stoßdämpfer GmbH heeft een handige app ontwikkeld waarmee trillingen kunnen worden gemeten.

De nieuwste software voor het iOS-besturingssysteem heet VibroChecker PRO. Hiermee kan een iPhone of iPad in een handomdraai worden omgetoverd tot een professioneel meetapparaat voor trillingen en schokken.

De zeer succesvolle VibroChecker is voor de nieuwe app verder ontwikkeld. Deze app wordt sinds de introductie in 2014 door duizenden engineers gebruikt als mobiele trillingsmeter.

Trillingen meten tot 8.000 Hz

Daar waar de gratis VibroChecker snel en eenvoudig trillingen bij machines en onderdelen tot een frequentie van 50 Hz meet, registreert de nieuwe VibroChecker PRO trillingen tot een frequentie van wel 8.000 Hz. Dit is mogelijk door een externe sensor eenvoudig via de lightning- of usb-interface met een iPhone of iPad te verbinden en via de app te activeren. “In vergelijking met de tot dusver gebruikelijke zware meetsystemen hebben gebruikers dankzij deze nieuwe combinatie de beschikking over een zeer krachtig en voordelig meetsysteem met een totaalgewicht van nog geen 1 kg”, aldus Han Titulaer, verkoper binnendienst Benelux van ACE. Bij metingen tot 50 Hz maken zowel de VibroChecker als de VibroChecker PRO gebruik van de in de iPhone of iPad geïntegreerde snelheidsensoren, gyroscoop en microfoon. Bij hogere frequenties zorgt de verbinding van de VibroChecker PRO met de externe usb-sensor Digiducer 333D01 voor nog professionelere metingen tot 8.000 Hz. Deze Digiducer is niet bij de aanschafprijs van de VibroChecker PRO inbegrepen.

Resultaten delen

ACE breidt met deze oplossing zijn service-aanbod nog verder uit. De eigen technische medewerkers en het vakpersoneel van de partners van ACE hebben met de VibroChecker PRO de beschikking over een professionele tool voor het meten van trillingen en schokken. Na een succesvolle meting kunnen de resultaten eenvoudig worden opgeslagen of per e-mail naar de eigen desktop, de eigen afdeling of naar klanten worden gestuurd. De app is per direct verkrijgbaar in de iTunes Store en kost 23 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app in de vorm van updates. De app kan hier worden gedownload.

Dempingsoplossingen

Na succesvolle metingen wil ACE Stoßdämpfer graag meedenken bij het vinden van oplossingen op het gebied van demping en trillingsreductie. Het Duitse bedrijf uit Langenfeld levert al meer dan 40 jaar industriële stootdempers in alle soorten en maten, maar ook gasveren, dempingsmatten, olieremmen, rotatieremmen en vibratiedempers. Titulaer: “Met de VibroChecker PRO hebben we een tool in handen waarmee trillingen zeer nauwkeurig kunnen worden gemeten. Wij bekijken vervolgens welke van onze producten het probleem kunnen oplossen”. Het uitgebreide portfolio van ACE op het gebied van industriële demping is te vinden op de nieuwe website van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *