Grabit levert elektroadhesie gebaseerde systemen aan Fortune 100 bedrijven

De systemen van Grabit maken gebruik van elektroadhesie (screenshot van YouTube video)

Het Amerikaanse bedrijf Grabit, dat een slimme robotmanipulator op basis van statische elektriciteit ontwikkelt, maakt bekend 25 miljoen dollar bij investeerders te hebben opgehaald. Daarnaast kondigt het bedrijf aan meerdere Stackit robots te hebben geleverd aan een fabrikant van sportschoenen en -kleding. Daarnaast heeft het bedrijf meerdere Meterit intelligente lopende bandsystemen geleverd aan een logistiek bedrijf dat wereldwijd actief is. Beide klanten zijn Fortune 100 bedrijven.

Grabit is een robotica en machine learning bedrijf dat elektroadhesie technologie inzet om grijpers voor robots te ontwikkelen. Deze technologie geeft robots volgens het bedrijf de mogelijkheid objecten op te pakken die met traditionele grijpers moeilijk of niet kunnen worden opgepakt. Bij elektroadhesie wordt gebruik gemaakt van statische energie. Dit proces kan worden vergeleken met een balloon die over haar wordt gewreven, waardoor het haar aan de balloon blijft plakken.

Drie producten

Het bedrijf heeft drie producten ontwikkeld:

  • Stackit: een geautomatiseerd systeem voor het opstapelen van goederen en producten.
  • Meterit: een geautomatiseerd intelligent lopende bandsysteem op basis van zwaartekracht voor de logistieke sector.
  • Conveyit: een elektroadhesie gebaseerde lopende band voor de logistieke industrie.

“Grabit’s elektroadhesie technologie heeft de finesse om te gaan met iets fragiels als een ei, iets slaps als een stuk stof en iets onhandelbaars als een zoals een doos van bijna 25 kilogram. Deze flexibiliteit creëert geheel nieuwe mogelijkheden in automatisering”, aldus Greg Miller, directeur en CEO van Grabit.

Stackit geleverd aan sportschoenenfabrikant

Onlangs heeft het bedrijf meerdere Stackit systemen geleverd aan een fabriek waarin sportschoenen worden geproduceerd. Het systeem gaat hier verschillende materialen automatisch opstapelen, waaronder leer, gaas en composiet. Hierbij wordt machine learning software ingezet om dit proces continu te monitoren en de prestaties van Stackit verder te verbeteren.

Daarnaast heeft het bedrijf zijn Meterit systeem geleverd aan een magazijn van één van de grootste multinationale transportbedrijven. Het systeem combineert bestaande zwaartekracht-gebaseerde beladingssystemen met elektroadhesie-gebaseerde IoT-apparatuur. Meterit beheert de stroom van goederen via lopende banden om de efficiënte waarmee vrachtwagens worden beladen te maximaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.