Pilz introduceert industriële pc voor de Smart Factory

Industrial PI van Pilz (bron: Pilz)

Pilz introduceert Industrial PI, een industriële pc gericht op Smart Factories. Met behulp van Industrial PI kunnen bedrijven eenvoudiger digitaliseringsprojecten uitvoeren.

Met Industrial PI wil Pilz een antwoord bieden op de toenemende digitalisering in de industriële automatisering. Industrial PI is gebaseerd op Raspberry Pi, dat bekend staat om het thuisgebruik, en is uitgerust met een stevige behuizing en mechaniek. Met behulp van opensourcesoftware kan Industrial PI machines en installaties besturen en bijvoorbeeld procesgegevens direct naar de cloud sturen. Als IIoT-gateway koppelt hij de besturing aan de cloud, waardoor bedrijven vanaf iedere locatie toezicht kunnen houden op machines en installaties.

IIoT met cloud diensten verbinden

Als IIoT-gateway verbindt Industrial PI het Internet of Things in industriële omgevingen met cloud diensten. Industrial PI verzamelt gegevens in de directe omgeving van zowel machines als installaties, en evalueert en verwerkt deze gegevens. Zo heeft men altijd en overal zicht op de installaties en ziet men bijvoorbeeld waar kosten kunnen worden bespaard.

De industrial PI kan ook als IIoT-gateway in een bestaande systeemarchitectuur worden geïntegreerd. Hiervoor levert Pilz communicatiemodulen, die met de gateway kunnen worden verbonden. Ze zijn beschikbaar met de volgende interfaces: Profinet, Profibus, Ethernet/IP, DeviceNET, Ethercat, CANopen, Sercos, Powerlink, Modbus en serieel. De industrial PI voldoet aan EN 61131-2, waardoor deze bescherming biedt tegen storingen en volledig functioneert bij temperaturen van -40 tot +50 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.