Honeywell neemt industriële beveiliger Nextnine over

Honeywell neemt Nextnine over, een leverancier van beveiligingsoplossingen voor industriële bedrijven. De oplossingen van Nextnine worden geïntegreerd in het portfolio van Honeywell.

HoneywellNextnine levert ICS Shield, een oplossing die industriële locaties beschermt tegen cyberaanvallen en monitoring op afstand mogelijk maakt. Shield ICS wordt wereldwijd op 6.200 locaties gebruikt. Voorheen moest ICS Shield apart worden geïnstalleerd voor industriële beheersystemen van verschillende fabrikanten. In veel gevallen hebben klanten dan ook meerdere installaties van ICS Shield naast elkaar draaien. Hier moet de overname van Nextnine door Honeywell verandering inbrengen. Honeywell levert al langer multi-vendor oplossingen, en wil deze kennis inzetten om ICS Shield geschikt maken om met één installatie industriële beheersystemen van verschillende fabrikanten te beveiligen.

Honeywell Connected Plant

Daarnaast worden de oplossingen van Nextnine geïntegreerd in het Honeywell Connected Plant initiatief, waarin het bedrijf software, digitale technologieën en kennis combineert om de industriële locaties van klanten te beveiligen en stabieler te maken.

Een overzicht van de industriële beveiligingsoplossingen van Honeywell is hier te vinden. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *