Microscan introduceert nieuwe functies in AutoVISION 3.0.3

AutoVISION van Microscan (bron: Microscan)

Microscan lanceert versie 3.0.3 van zijn machine vision software AutoVISION. Nieuw is onder andere een functie om beelden automatisch naar een FTP-server te uploaden en technologie voor het centraal aansturen van camera’s die met verschillende netwerken verbonden zijn.

De AutoVISION software is geïntroduceerd in 2011 en wordt door onder andere in de maakindustrie gebruikt om snel en zonder training machine vision-gebaseerde systemen en toepassingen te bouwen. Dit is mogelijk dankzij een gebruiksvriendelijke interface, die gebruikers helpt hardware te configureren, taken te programmeren en resultaten te monitoren.

FTP Image Save tool

Nieuw in versie 3.0.3 is onder andere de FTP Image Save tool. Deze tool helpt gebruikers alle beelden die het vision systeem maakt te uploaden naar een FTP-server, zodat deze op een later moment kunnen worden geanalyseerd.

Daarnaast is de Cross Subnet Communications technologie toegevoegd aan de AutoVISION software. Deze technologie maakt het mogelijk camera’s op verschillende netwerken en fysieke locaties met elkaar te programmeren. Dit maakt het mogelijk deze camera’s gezamenlijk te configureren en monitoren.

Opdrachten versturen via TCP/IP

Ook nieuw is de mogelijkheid het vision systeem aan te sturen door opdrachten te versturen via TCP/IP. Hierdoor kunnen eindgebruikers het systeem beheren via een externe computer, zonder hiervoor AutoVISION op dit systeem te hoeven installeren.

AutoVISION 3.0.3 biedt ondersteuning voor Vision Mini, Vision Mini Xi, Vision HAWK en GigE camera’s. Alle nieuwe Vision MINI, Vision MINI XI, Vision HAWK en GigE Vision camera’s die Microscan verkoopt worden voortaan geleverd inclusief AutoVISION 3.0.3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *