Romias brengt zelfrijdende voertuigen van OTTO Motors op de markt

OTTO van Clearpath Robotics

De zelfrijdende voertuigen (SDV) voor de industrie van OTTO Motors, onderdeel van het Canadese Clearpath Robotics, worden in Nederland op de markt gebracht door Romias. Dit bedrijf is benoemd tot officiële distributeur van het merk OTTO Motors.

SDV’s zijn zelfrijdende voertuigen die onder andere in magazijnen kunnen worden gebruikt. In tegenstelling tot automatisch geleide voertuigen (AGV’s) hoeven SDV’s geen vast gedefinieerde paden te volgen, maar kunnen zij zelf hun route bepalen. Hierbij gaat het systeem automatisch obstakels uit de weg die op zijn pad komen. Dit vereenvoudigt het gebruik van de SDV’s. Het systeem maakt gebruik van visuele referentiepunten, aan de hand waarvan de SDV’s van OTTO Motors zijn exacte locatie kan bepalen.

De SDV’s zijn leverbaar in twee versies: de OTTO 100 en OTTO 1500. De OTTO 100 is geschikt voor een payload van maximaal 100kg, terwijl de OTTO 1500 maximaal 1.500kg kan vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *