Caterpillar en Fastbrick Robotics willen metselrobot op de markt brengen

Een muur van bakstenen (Bron: FreeImages.com/Colin Brough)

Caterpillar maakt bekend twee miljoen dollar te investeren in Fastbrick Robotics, een Australische bedrijf dat een robot heeft ontwikkeld die muren kunnen metselen. Daarnaast gaan de bedrijven een samenwerking aan rond deze robot, waarvoor een memorandum of understanding (MOU) is ondertekend.

Fastbrick Robotics is het bedrijf achter de Hadrian X, een robot die volgens het bedrijf meer dan duizend bakstenen per uur kan plaatsen. Dit maakt het mogelijk een standaard woonhuis in slechts twee dagen tijd te bouwen. Het huis wordt gebouwd op basis van een een 3D-model dat door de ontwikkelaar in een CAD-programma wordt gemaakt. Hadrian X is tien jaar in ontwikkeling geweest en heeft zeven miljoen dollar gekost.

Tekort aan metselaars

Met behulp van Hadrian X wil Fastbrick Robotics inspelen op het tekort aan metselaars in het Australische Perth. Het bedrijf stelt dat de gemiddelde leeftijd van metselaars steeds hoger wordt, aangezien er nauwelijks nieuwe instroom is in de sector. Hierdoor dreigt een tekort te ontstaan aan metselaars, die Hadrian X moet opvangen.

Caterpillar en Fastbrick Robotics willen samen de technologie van Fastbrick verder gaan ontwikkelen en als commercieel product op de markt brengen. Hiervoor wordt een framework opgezet, waaraan vertegenwoordigers van beide bedrijven zullen werken. Daarnaast gaan deze vertegenwoordigers business modellen ontwikkelen voor de verkoop van de technologie. De MOU heeft een looptijd van twaalf maanden en kan indien gewenst worden verlengd. Caterpillar is gedurende de looptijd van deze MOU de exclusieve ontwikkel- en commercialisatiepartner van Fastbrick Robotics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *