Voodoo Manufacturing haalt 5 miljoen dollar op voor 3D-printdienst

3D-print servicebureau Voodoo Manufacturing maakt bekend 5 miljoen dollar te hebben opgehaald bij investeerders. Onder andere General Catalyst, NextView Ventures, 645 Venture en Y Combinator’s Continuity Fund steken geld in het Amerikaanse bedrijf.

Voodoo ManufacturingVoodoo Manufacturing is een bedrijf dat voor klanten 3D-modellen in oplages van 1 tot 10.000 stuks kan printen. Hiermee wil het bedrijf naar eigen zeggen het gat tussen prototypes – die inmiddels vaak door bedrijven zelf in 3D worden geprint – en massaproductie overbruggen. Het bedrijf maakt gebruik van Fused Deposition Modelling (FDM), een veelgebruikte 3D-printtechnologie waarbij lagen materiaal op elkaar worden gesmolten om een 3D-object te creëren.

Object in enkele stappen laten printen

Wie bij Voodoo Manufacturing een object wil laten printen kan dit doen door enkele stappen te doorlopen:

  • De klant maakt een 3D-model of laat deze door Voodoo Manufacturing bouwen.
  • Dit 3D-model wordt geüpload bij Voodoo Manufacturing, waarna dit bedrijf het model in een oplage van 1 tot 10.000 stuks print.

Voodoo Manufacturing is opgericht door voormalige medewerkers van MakerBot. Het bedrijf lanceerde vorig jaar Project Skywalker, een 3D printer cluster die dankzij een robot volledig geautomatiseerd kan opereren. Deze technologie wil Voodoo Manufacturing op termijn in haar eigen fabriek gaan inzetten en deze fabriek hiermee volledig automatiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *