Wat betekent Industrie 4.0 voor de maakindustrie?

Wat betekent de Industrie 4.0 voor toeleveranciers in de maakindustrie of in de CNC-sector? RoboJob heeft dit uiteen gezet in een nieuwe whitepaper, die gratis beschikbaar wordt gesteld.

De whitepaper ‘Industrie 4.0 in de maakindustrie’ van RoboJob (bron: RoboJob)Regelmatig komen termen als ‘Industrie 4.0’, ‘de vierde industriële revolutie’, ‘smart factories’ of ‘slimme fabrieken’. “De laatste tijd krijgen we regelmatig vragen van onze klanten over Industrie 4.0,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Of onze Turn- en Mill-Assist Series in dat plaatje passen, en hoe dat dan werkt. Wanneer we daar op inpikken, blijkt echter dat het bij veel mensen gewoon niet duidelijk is wat deze hype nu juist betekent. Of wat het nu concreet betekent voor een kleine of middelgrote toeleverancier. Daar willen we graag duidelijkheid in brengen.”

‘Waar staat Industrie 4.0 nu echt voor?’

“We zijn zelf ontstaan uit de maakindustrie, en pakken de zaken graag op een pragmatische manier aan, met gezond verstand. Wanneer deze ‘Industrie 4.0 wolk’ komt overwaaien, merk je vaak dat heel wat bedrijven erop springen en voor je het weet, is het allemaal ‘Industrie 4.0’ wat de klok slaat. Maar waar staat het nu echt voor? Wat betekent het in mensentaal voor een kleine toeleverancier en hoe kan hij er wat mee? Vraag het aan 10 mensen, en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Dan ben je nog geen stap verder.”

Met haar nieuwe whitepaper ‘Industrie 4.0 in de maakindustrie’ wil RoboJob meer duidelijkheid scheppen over de industrie 4.0 en de impact hiervan op toeleveranciers in de maakindustrie of de CNC-sector. De whitepaper is gratis beschikbaar via de website van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.