ABB rondt overname van B&R af

De overname van Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik (B&R) door ABB is afgerond. B&R is een leverancier van product- en software-gebaseerde open architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering.

ABBDe overname van B&R door ABB werd in april 2017 al aangekondigd en is nu afgerond. Met de overname wil ABB haar positie in industriële automatisering versterken. Het bedrijf gaat de producten, software en oplossingen van B&R integreren in haar portfolio. ABB combineert ABB Ability met de applicatie- en softwareplatformen van B&R.

Aanvullende portfolio’s

De portfolio’s van beide bedrijven vullen elkaar aan. ABB richt zich op klanten in ondermeer de utiliteitssector, de industrie en de transport- en infrastructuursector. De activiteiten van B&R zijn gericht op het automatiseren van fabrieken en machines, waarmee het bedrijf onder meer de plastic-, verpakkings- en de voedsel- en drankenindustrie bedient.

B&R wordt onderdeel van ABB’s Industrial Automation divisie, waarbinnen B&R de nieuwe wereldwijde business unit Machine & Factory Automation zal vormen. Ook ABB’s PLC activiteiten worden in deze business unit ondergebracht. Het hoofdkwartier van de business unit wordt gevestigd in ABB’s nieuwe wereldwijde centrum voor machine- en fabrieksautomatisering in het Oostenrijkse Eggelsberg. De business unit komt onder leiding te staan van Hans Wimmer, de voormalig algemeen directeur van B&R. Het team van B&R wordt onderdeel van het Industrial Automation team van ABB.

Activiteiten van B&R uitbreiden

Gedurende de integratie van beide bedrijven treden Erwin Bernecker en Josef Rainer, de oprichters van B&R, op als adviseurs. ABB kondigt aan de activiteiten van B&R verder te willen uitbreiden en voort te willen bouwen op het business model van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.