IoT-normcommissie gaat belangen van Nederlandse partijen vertegenwoordigen

Een toename van het aantal Internet of Things (IoT)-toepassingen zorgt voor oplossingen die dwars door sectoren en platformen heen gaat. Deze cross-sectorale oplossingen vragen om interoperabiliteit en integratie tussen systemen en platformen die onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld met behulp van verschillende technologieën. Standaarden zijn volgens de NEN essentieel voor het bereiken van interoperabiliteit tussen diverse bestaande en opkomende technologieën. NEN organiseert op vrijdagmiddag 8 september een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor IoT (Internet of Things).

NENDe laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld. Deze standaarden worden niet alleen ontwikkeld bij internationale standaardisatie organisaties, maar ook bij consortia en alliances. Een systeembrede end-to-end benadering is nodig om dit te bereiken. Bij ISO en IEC is daarom een systemen-integratie groep gestart als ISO/IEC JTC 1/SC41. Deze technische groep gaat leiding geven aan ISO, IEC, JTC1 en andere entiteiten op het gebied van standaardisatie van IoT en gerelateerde technologieën. Het standaardisatiewerk van deze groep betreft onder andere thema’s zoals sensor networks, IoT architectuur, interoperabiliteit, wearables, industrial IoT, IoT trustworthiness en real-time IoT.

Nationaal

NEN richt een normcommissie over IoT op om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen. Door lid te worden van deze commissie kunnen belanghebbenden meepraten en hierdoor bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT standaarden.

Deelname kan bijdragen aan:

  • Bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie agenda;
  • Uitoefenen van invloed op de inhoud van mondiale IoT-standaarden in het belang van uw organisatie;
  • Up-to-date blijven van de meest recente standaardisatie ontwikkelingen wereldwijd.

Deelname

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van ‘Normcommissie IoT’? Neem dan contact op met het secretariaat van NEN via kid@nen.nl. Meer informatie over IoT of over het normalisatieproces kunt u opvragen bij consultant Kennis & Informatiediensten Vlora Rexhepi via kid@nen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.