DENSO Robotics introduceert robot controller met virtuele veiligheidszone

De robot controller RC8A van DENSO Robotics (bron: DENSO Robotics)

DENSO Robotics introduceert de RC8A robot controller. Deze controller bevat DENSO Safety Motion, een feature die het mogelijk maakt een virtuele veiligheidszone rond een robot te creëren.

Safety Motion maakt gebruik van twee optische sensoren, die aan de boven- en onderzijde van de robotcel zijn geplaatst. Deze sensoren detecteren de aanwezigheid van mensen en passen de snelheid waarmee de robot beweegt hier automatisch op aan.

Virtuele veiligheidszone

De sensoren creëren een virtueel veiligheidszone. Indien een mens deze zone betreedt, wordt de snelheid van de robot automatisch teruggebracht. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van de afstand van de mens. Zodra de mens de veiligheidszone verlaat hervat de robot automatisch zijn normale werking op normale snelheid.

De RC8A maakt gebruik van een ‘open-source interface networking system’. Dit systeem stelt de RC8A in staat te communiceren met ruim 100 verschillende soorten apparaten. De controller biedt onder andere ondersteuning voor 100 Base-T Ethernet, mini/hand I/O, RS-232C en USB. Daarnaast is het mogelijk optioneel ondersteuning voor CC-Link, DeviceNet, EtherCAT, EtherNet/IP, parallel discrete I/O, Profibus en Profinet toe te voegen.

Configuratie

De robot controller kan offline worden geconfigureerd via DENSO’s Wincaps III 3-D simulatiesoftware. Ook is het mogelijk de robot controller via deze software op afstand te monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *