Basler introduceert twintig nieuwe industriële camera’s in ace-productreeks

Basler breidt zijn ace-reeks industriële camera’s uit met twintig nieuwe modellen. Het gaat om 10 kleuren- en 10 monochrome-camera’s die zijn voorzien van Sony Pregius en STARVIS CMOS-beeldsensoren.

De ace-reeks van Basler bestaat door de uitbreiding uit 120 verschillende camera’s. Om het onderscheid tussen deze camera’s te verduidelijken en klanten te helpen de juiste camera te kiezen zijn de camera’s door Basler verdeeld in drie productlijnen: ace classic, ace U en ace L. Twaalf van de twintig nieuwe camera’s zijn voorzien van de IMX253, IMX255, IMX267 en IMX304 sensoren uit de Sony Pregius reeks. De camera’s bieden met een resolutie van 9 en 12 megapixels en frame rates tot 40 fps. De camera’s bieden een pixelgrootte van 3.45 µm. De camera’s kunnen dankzij nieuwe sluitertechnologie storingsvrij beelden opleveren, ook bij hoge snelheden. Dit maakt de camera’s geschikt voor uiteenlopende toepassingen in geautomatiseerde 3D-inspectiesystemen.

ace U

Daarnaast lanceert Basler acht nieuwe ace modellen met de IMX178 en IMX226 sensoren uit Sony’s STARVIS reeks. Deze modellen vormen de ace U productlijn. De camera’s bieden een resolutie van 6 en 12 megapixels met frame rates tot 59 frames per seconde. De camera’s zijn onder andere gericht op microscopische toepassingen en minder complexe automatiseringstaken in de elektronica-industrie. De camera’s zijn voorzien van een back-illuminated sensortechnologie die een pixelgrootte van 2,4 µm (IMX178) of 1,85 µm (IMX226) biedt. De camera’s bieden dankzij deze lichtgevoelige sensoren een goede beeldkwaliteit bij slechte belichting.

De nieuwe ace U en ace L reeksen worden naast de ace classic modellen in het portfolio van Basler opgenomen. Alle twintig nieuwe modellen zijn beschikbaar met de GigE- of USB 3.0-interface en voldoen aan de GigE Vision 2.0- of USB3 Vision-standaard. De ace U en ace L zijn beide voorzien van de in-camera beeldoptimalisatietechnologie PGI van Basler. De camera’s kunnen in systemen worden geïntegreerd met behulp van de pylon Camera Software Suite van Basler.

Basler breidt zijn ace-reeks industriële camera’s uit met twintig nieuwe modellen (bron: Basler)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *