Omron voegt nieuwe IO-Link-producten toe aan Sysmac Automation Platform

Omron voegt een reeks nieuwe IO-Link-producten toe aan zijn Sysmac Automation Platform. De nieuwe producten, waaronder sensoren en IO-Link-masters, maken het eenvoudiger om de productiviteit en efficiëntie te bereiken die Smart Factory-oplossingen met zich meebrengen.

Het IO-Link sensorassortiment van Omron bevat momenteel fotocellen, benaderingsschakelaars en kleurmarkeringssensoren. De nieuwe sensoren bieden onder andere de mogelijkheid om de eigen prestaties continu te bewaken en te rapporteren. Daarnaast bieden zij ondersteuning voor on-the-fly herconfiguratie met behulp van gegevens verzonden door het automatiseringssysteem.

IO-Link-mastermodules

De sensoren worden aangevuld met twee IO-Link-mastermodules: één met Omrons Push-In Plus-connectie voor gebruik met voorbedrade sensoren en één met Smartclick-connectoren. Op beide mastermodules kunnen standaard sensoren worden aangesloten, maar ook de nieuwe IO-Link-sensoren, wat upgraden van bestaande machines eenvoudiger maakt.

IO-Link is een open internationale standaard die wordt ondersteund door meer dan 100 bedrijven. Het biedt een tweerichting-communicatiestandaard aan; dit maakt het mogelijk om statusinformatie en bedrijfsparameters te kunnen delen met het automatiseringssysteem. Dit betekent dat een sensor bijvoorbeeld een alarm kan genereren wanneer de prestaties afnemen, wat preventief onderhoud om uitval van machines te voorkomen mogelijk maakt.

Nieuwe parameters naar sensoren sturen

Daarnaast maakt de standaard het mogelijk om nieuwe parameters naar de sensoren te sturen. Deze functionaliteit is met name bruikbaar voor machines die meer dan één product verwerken. Handmatige toepassingen bij een productomschakeling zijn hierdoor niet meer nodig.

De nieuwe IO-Link-producten zijn onderdeel van het automatiseringsplatform Sysmac Automation Platform van Omron en bieden ondersteuning voor EtherCAT en EtherNet/IP. De IO-Link-producten zijn opgenomen in de Sysmac Studio-softwareomgeving van Omron, waarmee de producten kunnen worden geïntegreerd. Deze software maakt het mogelijk automatiseringssysteem te configureren, programmeren, simuleren en bewaken.

Het Sysmac Automation Platform van Omron (bron: Omron)

Het Sysmac Automation Platform van Omron
(klik op de afbeelding om deze te vergroten / bron foto: Omron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *