Pilz organiseert seminar ‘Women in de techniek’

Pilz organiseert een seminar dat uitsluitend is gericht op vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector (bron foto: Pilz)

Pilz organiseert een seminar dat uitsluitend is gericht op vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector. Het is de tweede keer dat Pilz dit seminar organiseert.

Het event vindt plaats op donderdag 21 september in Vianen. Alleen vrouwen zijn welkom op het seminar, waar wordt gesproken over de verschillen tussen mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector. Vraagstukken waarom is het zo lastig voor vrouwen aan de top te komen? Hoe doen landen het om ons heen? Hoe staat het met de Pay Gap worden behandeld.

Spreeksters

De middag begint om 15.00 uur tot 19.00 uur en bestaat uit 3 delen. Drs. Diane van Putten is afgestudeerd in de Communicatie Wetenschappen met de specialisatie Marketing Communicatie. Ze heeft ervaring op gedaan bij bedrijven in de retail-, automotive- en industriële sector. Als MT-lid heeft ze jarenlang actief gewerkt met mannen en vrouwen op managementposities in het bedrijfsleven. Thema’s die ze gaat behandelen zijn verschillen tussen vrouwen en mannen aan de top. oorzaken, actualiteiten, feiten en wetenschappelijk onderzoek. Van Putten sluit af met stellingen, waarbij ruimte is voor discussie.

Prof. dr. Josette Dijkhuizen heeft een Master in Marketing, in Management & Organisatiewetenschappen en een afgeronde opleiding tot coach. Zij werkte 10 jaar binnen diverse internationale bedrijven in verkoop- en marketingfuncties en startte in 2015 een eigen bedrijf. Haar passie voor ondernemerschap, gecombineerd met haar ervaring en kennis, is terug te vinden in haar boeken en in haar promotieonderzoek die ze in 2015 heeft afgerond op psychologie van ondernemerschap.

‘Vrouwen aan de top’

In een inspirerende presentatie ‘Vrouwen aan de Top’ neemt ze haar toehoorders mee in de rol van het (vrouwelijk) leiderschap in het bedrijfsleven. Ook gaat Josette in op de bijzondere vrouwen die ze heeft ontmoet in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. Hoe sta je je ‘mannetje’ en hoe kun je de ander krachtig overtuigen? Vragen die Josette met haar ervaring als hoogleraar, vrouwenvertegenwoordiger, prijzenwinnares en sociaal ondernemer zal presenteren.

Het event wordt afgesloten met een netwerkmoment met een buffet en onder het genot van een drankje. Het seminar is op 21 september is gratis toegankelijk. U kunt zich aanmelden via de website van Pilz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.