Omzet in industriële robotmarkt groeit tot 71,72 miljard dollar in 2023

Groei (bron: FreeImages.com/Env1ro)

De markt voor industriële robots maakt de komende jaren een flinke groei door. De markt groeit van 38,11 miljard dollar omzet in 2017 naar 71,72 miljard dollar omzet in 2023, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 9,6%.

Dit voorspelt onderzoeksbureau MarketsandMarkets. De groei wordt vooral veroorzaakt door toenemende investeringen in automatisering in uiteenlopende sectoren. Denk hierbij aan automotive-industrie, metaalindustrie en machinebouw, maar ook aan de elektronicasector. Daarnaast neemt ook de vraag naar industriële robots onder het midden- en kleinbedrijf (mkb) toe.

Verkoop van collaboratieve robots stijgt snel

Traditionele industriële robots waren in 2016 nog het grootste segment van de markt voor industriële robots. MarketsandMarkets verwacht dat verkoop van collaboratieve robots in de periode 2017 tot en met 2023 het snelst zal groeien. Vooral de kosteffectiviteit en de interesse van kleine en middelgrote productiebedrijven in collaboratieve robots zorgt voor deze snelle groei.

Ook de vraag naar SCARA robots neemt naar verwachting echter toe. Deze robots bieden een hoge nauwkeurigheid bij toepassingen die een hoge snelheid vereisen. Denk hierbij aan palletiseren, assembleren en pick and place toepassingen.

Azië-Pacific is grootste afzetmarkt

Niet verrassend is het feit dat Azië-Pacific volgens MarketsandMarkets in 2016 de grootste afzetmarkt voor industriële robots was. Vooral nationale plannen zoals “Made in China 2025” en “Make in India” zorgen in deze regio voor veel vraag naar industriële robots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.