Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over

Technisch dienstverlener Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over. Pro-Fa Automation is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een grote speler in de markt van industriële automatisering. Het levert diensten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie. Unica neemt een substantieel belang in Pro-Fa Automation en verwerft binnen enkele jaren alle aandelen.

Pro-Fa Automation zorgt ervoor dat haar klanten concurrerend kunnen blijven produceren door MES, SCADA en PLC-projecten uit te voeren die helpen bij de verbetering van de bedrijfsvoering en het geven van meer inzicht in processen, kostprijs en performance. Het klantenbestand van het bedrijf bestaat uit ondermeer multinationals, MKB- en nutsbedrijven. Pro-Fa Automation blijft onder dezelfde naam actief in de markt met de huidige directeuren Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink. Pro-Fa heeft op dit moment 25 medewerkers en maakt sinds de oprichting een gestage groei door.

Ambities in industriële automatisering

De overname sluit aan bij het beleid van Unica om zich te richten op een bredere dienstverlening in de markt voor industriële automatisering. Unica heeft al enige tijd de wens haar positie in deze markt te vergroten. Unica Industrial Projects is al actief in de markt voor gebouw- en procesautomatisering in de procesindustrie, waterbranche en maakindustrie. Hierbij richt het bedrijf zich primair op de nieuwbouw, upgrades en migraties van technische installaties. Unica wil met de overname onder meer inspelen op het nog steeds groeiende belang van industriële automatisering bij productieprocessen.

John Quist, CEO van Unica, licht toe, wijst op de sterke positie van Pro-Fa Automation in de markt. De overname van het bedrijf biedt Unica dan ook de kans zich beter te richten op deze markt. Ook stelt Quist dat Pro-Fa Automation aansluit op de visie en bestaande activiteiten van Unica, bijvoorbeeld op het gebied van energiemanagement. Energievraagstukken worden in productie steeds belangrijker. Quist verwacht dat Pro-Fa Automation en Unica elkaar op dit vlak zullen versterken.”

Groei continueren

Jan de Haan, directeur van Pro-Fa Automation: “De overname door Unica stelt ons in staat de groei van ons bedrijf te continueren, met inbegrip van de ondernemersgeest waarmee wij in de afgelopen 10 jaar een sterke positie in industriële automatisering hebben opgebouwd. Unica geeft ons alle ruimte om goed naar onze klanten te blijven luisteren en daarop in te kunnen spelen. Belangrijke reden tot aansluiting bij een grote partij als Unica is het kunnen bieden van een bredere dienstverlening. Met Unica hebben we meer aantrekkingskracht en zijn we ervan overtuigd te kunnen profiteren van de sterke positie en ervaring op tal van terreinen, zodat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze klanten.”

Technisch dienstverlener Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over (bron foto: Unica)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.