HBO’ers voeren engineersopdrachten uit tijdens Actemium Automation Award

Derde- en vierdejaars HBO’ers gaan op donderdag 12 oktober tijdens de Actemium Automation Award 2017 hands-on aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze Veghelse proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineersopdrachten uit die door leveranciers van Actemium zijn bedacht.

ActemiumDe technisch professionals van morgen zoeken tijdens de Actemium Automation Award gezamenlijk naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen. De oplossingen die zij verzinnen worden beoordeeld door klanten van Actemium. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de teamprestaties, maar ook naar de technische kennis van de deelnemers en de wijze waarop de teams tot een resultaat zijn gekomen.

Kennis en talent optimaal gebruiken

Het thema van de Actemium Automation Award is ‘Let’s get moving!’. Ard Hendrikson, coördinator van het Edulab, licht toe: “Om dingen voor elkaar te krijgen is beweging nodig. Je moet in actie komen en uitdagingen aan durven gaan. Dat is hoe wij projecten voor onze klanten aanpakken en dat is ook wat deze wedstrijd vraagt van de deelnemende studenten. Ze worden bij ons op een leuke manier geprikkeld om hun kennis en talent optimaal te gebruiken.”

“In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.