Intel’s Movidius Myriad X stelt apparaten in staat in real-time op omgeving te reageren

De Movidius Myriad X vision processing van Intel (bron: Intel)

Intel introduceert de Movidius Myriad X vision processing unit (VPU), een system-on-chip (SOC) die is voorzien van een geïntegreerde Neural Compute Engine. Deze engine stelt apparaten in staat hun omgeving te zien, begrijpen en hierop in real-time te reageren.

De Neural Compute Engine is een on-chip hardwareblok dat specifiek is ontwikkeld om met hoge prestaties en een laag energieverbruik deep neurale netwerken te draaien, zonder hierbij in te leveren op nauwkeurigheid. De Myriad X architectuur is in staat 1 TOPS (Trillion Operations Per Second) aan rekenkracht te leveren voor deep neural network gevolgtrekkingen. De Myriad X architectuur kan volgens Intel meer dan 4 TOPS aan totale prestaties leveren.

Myriad X combineert imaging, beeldverwerking en deep learning gevolgtrekking in real time met ondermeer:

  • programmeerbare 128-bit VLIW Vector Processors die het mogelijk maken meerdere imaging en vision applicaties gelijktijdig te draaien. De 16 aanwezige vector processors zijn geoptimaliseerd voor computer vision workloads.
  • 16 configureerbare MIPI Lanes waarmee tot 8 HD resolutie RGB camera’s rechtstreeks met Myriad X kunnen worden verbonden. Hierbij biedt de SoC een image signal processing throughput van 700 miljoen pixels per seconde.
  • meer dan 20 hardware accelerators om taken zoals optic flow en stereo depth uit te voeren zonder extra rekenkracht te hoeven toevoegen.
  • een gecentraliseerde on-chip memory architectuur die een interne bandbreedte van 450 GB per seconde mogelijk maakt, latentie minimaliseert en het energieverbruik minimaliseert door off-chip dataverkeer te minimaliseren.
De Movidius Myriad X vision processing unit van Intel (bron: Intel)

De Movidius Myriad X vision processing unit van Intel (bron: Intel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.