IO Industries lanceert de 4K/UHD camera 4KSDI-Mini

4KSDI-Mini van IO Industries (bron: IO Industries)

IO Industries lanceert de 4KSDI-Mini, een 4K/UHD camera gericht op ondermeer productieomgevingen. De camera is voorzien van een Sony 1″-format global shutter CMOS sensor en biedt een groot dynamisch bereik met 12 stops. Het bedrijf demonstreert de camera op IBC 2017 in Amsterdam.

De 4KSDI-Mini is het kleine broertje van de 4KSDI camera van IO Industries, die eveneens beschikbaar blijft. IO Industries stelt dat de 4KSDI de beste keuze blijft voor toepassingen die een Super-35mm beeldsensor nodig hebben. Voor toepassingen die een kleinere camera vereisen, lanceert het bedrijf de 4KSDI-Mini. Deze kleinere camera deelt veel features en kenmerken die we kennen van de 4KSDI. Dankzij zijn kleinere formaat kan de 4KSDI-Mini eenvoudiger op moeilijk bereikbaarbare plekken worden gemonteerd voor bijvoorbeeld vision toepassingen in productieomgevingen.

12G-, 6G-, 3G- of HD-SDI-output

De camera ondersteunt 12G-, 6G-, 3G- of HD-SDI-output. IO Industries meldt dat slechts één 1G-SDI verbinding nodig is om 4K 60fps video van de 4KSDI-Mini door te sturen naar bijvoorbeeld een 4K/UHD videorecorder of monitor. Het is ook mogelijk de 4KSDI-Mini in een multi-camera opstelling te gebruiken om zowel stereoscopische als panoramische beelden te maken, waarbij Tri-Level sync kan worden toegepast om de camera’s te synchroniseren.

De camera kan worden voorzien van verschillende lenzen, die gemonteerd kunnen worden op een C-bevestiging of optioneel een Active EF-bevestiging. Het is mogelijk via adapters van derde de camera te voorzien van een F-, PL- of andere bevestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.