Basler neemt ace L industriële camera in productie

De ace L camera’s van Basler (bron: Basler)

Basler maakt bekend de nieuwe ace L reeks machine vision camera’s in productie te hebben genomen. Het gaat om twaalf nieuwe camera’s met de IMX253, IMX255, IMX267 en IMX304 CMOS sensoren uit de Pregius productlijn van Sony.

De nieuwe ace L modellen bieden een resolutie variërend van 9 tot 12 megapixels in combinatie met frame rates tot 40 fps. Dankzij de IMX253, IMX255, IMX267 en IMX304 bieden de camera’s een dynamisch bereikt van meer dan 70 dB en een hoge kwantumefficiëntie over een breed spectrum aan zichtbaar licht in de NIR. De camera’s bieden een pixelgrootte van 3.45 µm. Basler geeft aan dat de camera’s gericht zijn op veeleisende toepassingen, waaronder hoge resolutie automatische optische inspectiesystemen voor het inspecteren van beeldschermen.

De camera zijn voorzien van een compacte behuizing van 30mm bij 40mm, wat de integratie van de camera’s in productiesystemen en -lijnen vereenvoudigd. Alle modellen zijn leverbaar met een GigE en USB 3.0 interface en voldoen aan respectievelijk de GigE Vision 2.0 of USB3 Vision standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *