AE Sensors lanceert inductief-capacitieve sensor voor vuilwatertanks

De nieuwe vuilwatersensor van AE Sensors (bron: AE Sensors)

AE Sensors maakt een nieuwe capacitieve-inductieve niveau-opnemer van de fabrikant Gill Sensors & Controls beschikbaar. Deze sensor is specifiek gericht op gebruik in vuilwater. De sensor heeft geen bewegende delen of geen holle ruimtes die verstopping mogelijk maken en is afgewerkt met een vuilafstotende coating.

De sensor is ondermeer gericht op toepassingen in vloeistoffen die vervuild zijn met vaste, kleverige bestanddelen, zoals rioolwater en in het zogenaamde zwart- en grijswater in de scheepvaart. De inductief-capacitieve werking wordt verkregen door twee anodes van de sensor te omkleden met een coating. Deze coating maakt de inductieve-capacitieve werking van de sensor mogelijk en beschermt tegelijkertijd tegen vervuiling.

De kunststofmantel is vuilafstotend, wat de sensor geschikt maakt voor gebruik in vuilwater zoals in rioolputten of in vuilwatertanks op schepen. Bij de meeste andere sensoren moet periodiek de sensor worden uitgebouwd om te reinigen, maar bij deze vuilafstotende sensor is dit niet nodig. Deze vuilwatersensor is verkrijgbaar met analoge uitgangen in V en mA, maar ook speciaal voor de scheepvaart, met een NMEA 2000 uitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *