Coen Waltman benoemd tot General Manager van Eltrex Motion

Coen Waltman is aangesteld als General Manager van Eltrex Motion, leverancier van aandrijftechniek voor de apparaten- en machinebouw. Waltman volgt Christian De Greef op, die per 1 september is aangetreden als General Manager bij Telerex NV. De Greef gaat zich vanaf nu volledig richten op zijn werkzaamheden binnen Telerex NV en de Eight Lakes Group – de moedermaatschappij van Eltrex Motion en Telerex.

Waltman is geen onbekende binnen Eltrex Motion. In 1992 trad hij voor twee jaar als sales engineer in dienst bij Telerex. Vervolgens bekleedde hij diverse managementposities binnen de industriële markt. Zo was hij 7 jaar managing director van Knürr Nederland en België, welke later is overgenomen door Emerson Network Power (nu Vertiv). Ook was hij werkzaam bij onder meer Raritan, The Siemon Company en Armada Mobility. Daarnaast is Waltman actief als docent bij de NCOI Opleidingsgroep en ISBW Opleidingen. Hier doceert hij over commerciële aangelegenheden zoals account- en salesmanagement en commercieel management.

Coen Waltman, General Manager van Eltrex Motion (bron: Eltrex Motion)

Coen Waltman, General Manager van Eltrex Motion (bron: Eltrex Motion)

Marktpositie versterken

Het afgelopen halfjaar heeft Coen Waltman samen met Christian De Greef een nieuw businessplan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat het bedrijf zijn marktpositie versterkt binnen de markt van “Motion Control Technologies” in de Benelux. Waltman zet bij deze strategie in op het meer delen van specialistische kennis om zo bestaande en nieuwe klanten beter te kunnen bedienen. Daarnaast ligt de focus op het realiseren van een gezonde groei.

Waltman: “In de afgelopen jaren heeft Eltrex Motion zijn dienstverlening en productaanbod aanzienlijk uitgebouwd. We kunnen hiermee een totaaloplossing bieden op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Ik wil graag het verkoop- en technische team ondersteunen met ideeën om nieuwe zakelijke kansen samen met klanten te creëren. Hiervoor zetten we onze totaaloplossing op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek in.”

Onderdeel van de Eight Lakes Group

De Eight Lakes Group is een groeiende groep met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Taiwan. Met ruim 190 medewerkers wordt een omzet van meer dan 75 miljoen euro gerealiseerd binnen de industriële en professionele markt. Vanuit de Eight Lakes Shared Services worden logistieke, administratieve, marketing en IT diensten geleverd aan de bedrijven binnen de groep, zijnde Telerex, Wonderware Benelux, Eltrex Motion, EltrexPro, Rodax, CATS, CATS Power Design, MechaTronix en Cooling House.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *