Joint venture wil ontwikkeling van Industrie 4.0- en IIoT-oplossingen versnellen

DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT richten de joint venture ADAptive Manufacturing Open Solutions (ADAMOS) op. ADAMOS moet een vendorneutrale industriebrede standaard worden voor Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things (IIoT). De joint venture moet machinebouwers helpen sneller oplossingen te ontwikkelen en leveren voor digitaal verbonden fabrieken.

ADAMOS gaat de actuele IT-technologie en kennis op het gebied van Industrie 4.0 en het IIoT verenigen. De joint venture stelt machinebouwers in staat bewezen oplossingen voor digitaal verbonden productie sneller en eenvoudiger te leveren aan klanten. Hiervan moeten zowel machinebouwers, hun toeleveranciers als klanten profiteren. De joint venture wordt op 1 oktober officieel gelanceerd met ongeveer 200 experts. De betrokken bedrijven nodigen machinebouwers uit zich aan te sluiten bij ADAMOS.

Open netwerk

“Voor het digitaliseren van de machine- en apparatenbouw moet de sector zelf standaarden ontwikkelen en innovatie drijven. Dit is alleen mogelijk in samenwerking met sterke partners. ADAMOS biedt daarom een open netwerk aan in samenwerking met leidende machinebouwers, productie- en software-/IT-kennis; van machinebouwers voor machinebouwers, hun klanten en toeleveranciers”, legt Christian Thönes, CEO van DMG Mori, uit.

“Met ADAMOS werken sterke partners samen aan het stimuleren van digitale connectiviteit. Samen ontwikkelen we technologieën voor de fabriek van de toekomst. Bedrijven die IIoT-applicaties van ADAMOS gebruiken, maken hierdoor gebruik van vernieuwende diensten waarmee zij de efficiëntie, transparantie, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van hun systemen significant verhogen”, aldus Thomas Spitzenpfeil, lid van het Raad van Bestuur van Carl Zeiss.

V.l.n.r.: Christian Thönes, CEO DMG Mori AG; Ralf W. Dieter, CEO Dürr AG; Karl-Heinz Streibich, CEO Software AG; Thomas Spitzenpfeil, CFO/CIO Carl Zeiss AG

V.l.n.r.: Christian Thönes, CEO DMG Mori AG; Ralf W. Dieter, CEO Dürr AG; Karl-Heinz Streibich, CEO Software AG; Thomas Spitzenpfeil, CFO/CIO Carl Zeiss AG

Speerpunten

ADAMOS heeft als speerpunten ondermeer:

  • Het realiseren van nauwe samenwerking en uitwisseling van kennis om centraal oplossingen en diensten te ontwikkelen die beschikbaar zullen zijn voor alle deelnemers. Dit moet de ontwikkeling vereenvoudigen en goedkoper maken.
  • Nieuwe IIoT-applicaties ontwikkelen
  • White label oplossingen rond Industrie 4.0 en IIoT ontwikkelen die door deelnemers onder de eigen productnaam op de markt kunnen brengen.
  • Het versnellen van applicatieontwikkeling door technologische kennis beschikbaar te maken via de ADAMOS App Factory.
  • Vanaf 2018 wil ADAMOS via de cloud applicaties beschikbaar stellen voor planning, voorspellend onderhoud, machine cockpit/dashboarding en ondersteuning.
  • Machinebouwers onafhankelijk maken van externe software providers. Klanten van machinebouwers moeten machines en IIoT-/softwareoplossingen bij dezelfde fabrikant kunnen aanschaffen en soevereiniteit behouden over hun data.
  • ADAMOS moet internationaal uitrolbaar worden en beschikbaar zijn via de cloud of als on-premise oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.