SICK introduceert zeer snelle WLL180T fotocel

SICK introduceert de WLL180T fotocel. Met een responstijd van 16 µs schakelt hij extreem snel. Daarmee is hij ideaal voor toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de processnelheid en positioneringsnauwkeurigheid. Dankzij de hoge lichtsterkte en resolutie biedt de WLL180T bovendien topwaarden in detectiebereik en functionele reserve. Dat verhoogt de bedrijfszekerheid bij gebruik in bijvoorbeeld stoffige of vochtige omgevingen.

De WLL180T is een veelzijdige sensor voor uiteenlopende toepassingen binnen de semiconductor-, elektronica-, farmaceutische, robotics-, assembly- en handlingsindustrie. Dankzij het grote aantal instelbare parameters kan de versterker individueel worden ingesteld op de specifieke eisen van zowel standaard als zeer complexe toepassingen. Daarmee is de WLL180T een betrouwbare oplossing voor aanwezigheidsdetectie.

Ook de instelbare, krachtige lichtbron draagt daaraan bij. Een maximale licht-uitsturing kan worden gebruikt voor het behalen van een groot detectiebereik, een minimale licht-uitsturing voor het voorkomen van verzadiging van de ontvanger.
De inbedrijfstelling verloopt eenvoudig via een externe teach-in of direct met de analyse-unit. Alle programmeerstappen, statusindicaties en de vereiste en feitelijke waarden (huidige lichtwaarde en geconfigureerde schakeldrempel) worden op het viercijferige display weergegeven. De waarden kunnen op het display ook in procenten of in een staafdiagram worden weergegeven.

De WLL180T kan afhankelijk van de vereisten óf als individuele sensor óf in busconfiguratie worden toegepast. Via een interne bus kunnen meerdere sensoren worden gekoppeld. Hiermee is het ook mogelijk om de instelparameters van een WLL180T naar alle overige, op de bus aangesloten componenten te kopiëren. Dankzij de geïntegreerde anti-interferentietechnologie is een onderlinge beïnvloeding van dicht bij elkaar geïnstalleerde lichtgeleiderkoppen uitgesloten.

Enkele in het oog springende kenmerken zijn:

  • Fotocel met lichtgeleider
  • Selecteerbare responstijd tot max 16 µs
  • Schakelafstand tot 20 m (zender-ontvangersysteem), tot 1400 mm (tastersysteem)
  •  Continue schakeldrempelaanpassing om storing door vervuiling te voorkomen
  •  Geschikt voor busaansluiting met anti-interferentie
  •  2 x 4-cijferige digitale indicatie
  •  Instelbare hysterese
  •  Draaibaar display
  •  Signaalverwerking met hoge resolutie
  •  Programmeerbaare tijdvertraging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.