Robot controllers niet langer nodig

CSi palletising introduceert nu ook een derde robotmerk voor haar palletiseercel i-Pal. Vanaf nu is het mogelijk de i-Pal te bestellen met een Yaskawa robot. De samenwerking ligt voor de hand: het Japanse bedrijf Yaskawa is wereldwijd één van de grootste robotproducenten en CSi is één van de grootste producenten van palletiseeroplossingen. Voor CSi was het zeer eenvoudig een nieuw robottype toe te voegen vanwege de grote modulariteit van de i-Pal unit.

Een van de voordelen van het Yaskawa DX200 besturingsconcept is dat de robot is geprogrammeerd met gebruikmaking van dezelfde Add-On-Instructions als in de Rockwell Automation omgeving. Operators en onderhoudspersoneel die al bekend zijn met de Allen-Bradley PLC kunnen de werkcel en robot dus met minimale opleiding programmeren. Dit maakt het ook veel eenvoudiger om het robotsysteem in te passen in een AB-bestuurde gestandaardiseerde productielijn.

Het grotere bereik van de Yaskawa robot maakt in veel situaties een hogere verwerkingscapaciteit mogelijk vergeleken met die van concurrerende merken.
De i-Pal van CSi kan worden geleverd met twee verschillende Yaskawa robots (MPL80 en MPL100). De belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen zijn het bereik, het laadvermogen, de wendbaarheid en snelheid.

Voor elke situatie zal CSi palletising samen met de klant een keuze maken voor de meest geschikte optie. De configureerbaarheid van het modulaire i-Pal platform is dusdanig dat een grote range aan toepassingen kan worden gegenereerd en op een zeer efficiënte manier kan worden geproduceerd en geïnstalleerd. Hierdoor kan CSi palletising de i-Pal zeer concurrerend aanbieden in de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.