Deursloten voor Industrie 4.0

Intelligente deursloten hebben heel wat meer te vertellen dan alleen of een deur open, gesloten of vergrendeld is. Vandaag de dag zijn deze OSSD’s (Output Signal Switching Device) voorzien van vele relevante veiligheidsuitgangen die kunnen worden aangesloten op logische systemen.  Deursloten hebben dan ook al gauw een 20-polige connectoraansluiting.


Sinds de intrede van veilige bussystemen (ProfiSafe, Ethernet-CIP-Safety, etc.) kunnen onbegrensd stuurfuncties worden toegevoegd. Euchner maakt daar dankbaar gebruik van en heeft haar nieuwste deursloten voorzien van een scala aan dergelijke stuurfuncties en diagnosemogelijkheden. Het zijn daarmee heuse Industry 4.0 deursloten geworden. Ze vertellen je bijvoorbeeld wie er naar binnen wil, op welke datum en tijdstip, hoe vaak de deur werd geopend, wie de noodontgrendeling bediende etc. Zo kun je ook heel gemakkelijk veranderingen in het gebruik herkennen en daarmee ook manipulatie. De Industry 4.0 deursloten kunnen worden uitgevoerd met tal van drukknoppen, draaiknoppen, LED’s, RFID-autorisatiesystemen, lockout-tagout en nog veel meer.

Hoe de Industry 4.0 deursloten zich verder zullen ontwikkelen is nog niet duidelijk. Maar dat ze zich verder kunnen en zullen ontwikkelen is zeker. Euchner volgt deze ontwikkelingen op de voet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.