Nieuwe HALCON versie krijgt veel deep learning functies

Volgens MVTec Software GmbH krijgt versie 7.12 van hun beeldverwerkingssoftware HALCON er een flink aantal deep learning functies bij. De nieuwe versie is vanaf 8 december beschikbaar.

De bedoeling van de nieuwe deep learning functies is om ook de industrie te voorzien van een uitgebreide bibliotheek met zelflerende algoritmes die machinevision naar een hoger plan tillen. Niet alleen wordt het programmeerproces flink versneld, ook belooft HALCON 7.12 een robuustere detectie en betere classificatie.

Naast deep learning krijgt de nieuwe versie een ‘deflectometry’ functie waarmee gebruikers vervormingen van op een oppervlak geprojecteerde lichtpatronen heel precies kunnen waarnemen.  Hiermee wordt het mogelijk om zelfs de kleinste defecten aan sterk reflecterende oppervlakten te detecteren. Volgens MVTec is de methode vooral interessant voor de elektronica-  en de automobielindustrie, omdat de defecten zichtbaar worden die met het blote oog niet te zien zouden zijn.

Als laatste specifieke toevoeging aan HALCON wordt de samenvoeging van meerdere 3D-puntenwolken tot één 3D-model genoemd. Deze functie komt vooral tot zijn recht bij reverse engineering, wanneer er geen CAD-model voorhanden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.