Bent u al klaar voor industrie 4.0 en flexibele productie?

De volledige digitalisering in productie en logistiek tot aan machines die zichzelf autonoom besturen en zelfstandig hun werkwijze optimaliseren – dat is Industrie 4.0. Zonder intelligente sensoren gaat dat niet. Daarom leggen wij bij SICK reeds vandaag de dag de basis voor de veilige, dynamische en realtime-geoptimaliseerde industriële processen van de toekomst.

Kennispartner voor 4.0
Bij Industrie 4.0 gaat het vooral om de toepassing. De intelligentie van onze sensoren is het resultaat van onze omvattende competentie als product-, systeem- en servicespecialist. Wij ontwikkelen op maat gesneden totaaloplossingen voor onze klanten in vele branches. Vele gegevens bieden altijd de mogelijkheid om efficiënter, flexibeler en met een hogere kwaliteit te produceren. Het succes is echter in bepalende mate afhankelijk van de betrouwbaarheid van de dataproducenten: onze sensoren, die de realiteit detecteren, deze in digitale signalen omzetten en zo de basis leveren voor de procesketen. Daarbij moet precies worden gedefinieerd welke gegevens nodig zijn. Met onze brede branche- en applicatieknowhow helpen we onze klanten de relevante gegevens te identificeren. Pas met de doelgerichte verzameling van gegevens is het mogelijk specifieke productieprocessen betrouwbaar vorm te geven.

De mogelijkheden van smart sensoren
Met een uitgebreid portfolio SMART-sensoren ondersteunt SICK machinebouwers en producenten in de overstap naar Industrie 4.0 en een flexibele productie. In de hedendaagse industrie is een hoge beschikbaarheid van machines essentieel. Stilstand moet te allen tijde worden voorkomen. Tegelijkertijd vraagt de consument steeds vaker om producten die op zijn wensen zijn afgestemd. En dat vergt juist regelmatige productwissels met extra stilstand tijd tot gevolg. Hoe maak je – naast massaproductie – ook flexibele productie mogelijk? Hoe zorg je dat je een machine snel kunt omstellen zonder de beschikbaarheid in gevaar te brengen?

Van data naar informatie
In verschillende productieomgevingen en tal van machines wereldwijd worden de SMART-sensoren van SICK al toegepast. Ze brengen meer flexibiliteit in processen waarin product- en formaatwissels aan de orde van de dag zijn en reduceren de tijd die daarmee gemoeid gaat. Ze helpen processen te optimaliseren door constant gegevens over het productieproces door te geven, en maken monitoring en configuratie op afstand mogelijk zónder dat een operator daarvoor de fabriek in moet. Zo’n omgeving vereist een hoge mate van automatisering. Cruciaal daarbij is data. SICK’s SMART-sensoren kunnen die data niet alleen eenvoudig leveren, maar beschikken ook over de SMART-functionaliteit om de data zo voor te bewerken, samen te voegen en te filteren dat alleen de relevante informatie wordt doorgespeeld. En – last but not least – SMART-sensoren helpen ook het onderhoud voorspelbaar te maken. Daarmee is continuïteit in productiviteit gewaarborgd

 

Veiligheid en producticviteit
In de fabriek van de toekomst zal de scheiding tussen mens en machine nog verder vervagen. Er komen teams waarin robots en mensen met elkaar samenwerken. Dit vergt een geheel nieuw veiligheidsconcept waarbij superflexibel op verschillende situaties wordt gereageerd. SICK, ooit de uitvinder van het veiligheidslichtscherm, kan bogen op een jarenlange ervaring in machineveiligheid. Overal ter wereld worden onze veiligheidsoplossingen ingezet om mechanische gevaren af te schermen en/of bewegingen veilig af te schakelen. En dat al decennia lang.

Innovatief veiligheidsportfolio
Als producent van veiligheidssensoren moet je jezelf blijven ontwikkelen om aan de top te blijven. SICK neemt opnieuw het voortouw en introduceerde onlangs weer nieuwe producten die de trend zetten voor de toekomst. Met de DFS60S Pro veiligheidsencoders, de deTec4 Prime – het veiligheidslichtscherm opnieuw uitgevonden – de MicroScan3 veiligheidsscanner (met Safe HDDM als benchmark) en de STR1 contactloze veiligheidsschakelaars zet SICK de nieuwe standaard in veiligheid.

Sterk in consultancy
Om de functionaliteiten van onze producten en oplossingen ten volle te kunnen benutten, biedt SICK u tevens consultancy- en engineeringsdiensten. Van het ontwikkelen van uw veiligheidsapplicatie tot en met het uitvoeren van een veiligheidsinspectie, en van het maken van een Risico- inventarisatie & -evaluatie tot en met het schrijven van een plan van aanpak – SICK heeft alle mensen, kennis en producten in huis voor een optimale ondersteuning. We schuiven graag bij u aan: niet alleen in de ontwerpfase bij de machinebouwer, maar ook op de werkvloer bij retrofitprojecten.

SICK in de wereld
SICK opereert in ruim vijftig landen vanuit één of meerdere eigen vestigingen met meer dan 8.000 medewerkers. En in de meeste overige landen wordt SICK vertegenwoordigd door gekwalificeerde agenten.

Al decennia in Nederland
SICK is sinds 1976 in Nederland zeer actief. De medewerkers van SICK B.V. – een 100 % dochter van SICK AG – zijn professionals die de taal spreken van de branche waarin u werkzaam bent. Dankzij de Solution Centers kent SICK alle branches waarvoor zij oplossingen ontwikkelt door en door. Of u met SICK wilt praten over Industriële Automatisering, Logistieke Automatisering of Proces Automatisering u treft binnen de betreffende Solution Centers altijd experts die uw taal spreken en uw situatie kennen.

Dus wat de vraag ook is: dé oplossing komt van SICK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.