ABB en Kawasaki werken samen aan cobots

Robotproducenten ABB en Kawasaki gaan samenwerken op het gebied van collaboratieve robots. De twee bedrijven hebben daartoe een overeenkomst getekend. Ze zullen kennis met elkaar delen en samen optrekken in de promotie van cobots, vooral de tweearmige varianten zoals ABB’s Yumi en Kawasaki’s Duaro.

 

ABB en Kawasaki blijven hun cobots onafhankelijk van elkaar produceren en vermarkten. De samenwerking richt zich vooral op de technische mogelijkheden en adaptatie van cobots. Als onderdeel van die laatste ambitie gaan de twee bedrijven gezamenlijk actie ondernemen om beleidsmakers, ngo’s en de gewone man de voordelen van cobots uit te leggen. Ook trekken ze in de industrie samen op rond thema’s zoals veiligheid, programmering en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.