Zonder kennis geen lichtscherm

Alleen met de juiste kennis kunnen lichtschermen op een goede manier worden uitgekozen en worden toegepast. Onderlinge beïnvloeding van lichtschermen, spiegelende oppervlakken, lichtinval, flitsen van lasbewerkingen, er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden.

Bij bepaalde machines is muting van de lichtschermen nodig (het tijdelijk overbruggen van de werking). Bijvoorbeeld op plaatsen waar het proces producten of pallets uitvoert, invoert of dat in beide richtingen doet. Dan dienen er rond het lichtscherm extra optische sensoren te worden geplaatst. Een aantal logische voorwaarden en timers zorgen ervoor dat producten wel in- en uit kunnen maar een mens niet. De toepassing aan de machine bepaalt de opstelling van de muting: L-muting, T-muting, met parallelle stralen of met kruisende stralen.

Euchner heeft smalle LCA lichtschermen in in resoluties van 14mm tot 50mm voor vinger, hand en armbeveiliging. Ook zijn er 2, 3 en 4-straals lichtschermen voor inloopbeveiliging. Het gamma omvat een verscheidenheid aan lengtes en reikwijdtes. De modulaire veiligheidsbesturing MSC wordt gebruikt voor de verschillende vormen van muting. De Technical Sales Engineers van Euchner bieden  specialistische hulp bij het selecteren van de juiste componenten die het beste passen bij de toepassing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.