International Federation of Robotics (IFR) krijgt nieuwe voorzitter

Het bestuur van de International Federation of Robotics heeft de Jananse Junji Tsuda (Yaskawa Electric Corporation) als nieuwe voorzitter gekozen. Tsuda volgt Joe Gemma (KUKA, USA) op, wiens tweejarige termijn als roerganger van de wereldwijde branchevereniging van robotfabrikanten er op zit. Steven Wyatt (ABB Zwitserland) is aangesteld als de nieuwe vicevoorzitter.


De 66 jaar oude Junji Tsuda is een van de meest ervaren experts in de robotindustrie. Als bestuursvoorzitter van de Japanse robotbouwer Yaskawa Electric Corporation, begon hij zijn carriere in 1976 bij hetzelfde bedrijf met een universitair werktuigbouwkundig diploma op zak van het gerenomeerde Tokyo Institute of Technology. Sinds de jaren negentig gaf Tsuda leiding aan diverse Amerika-georienteerde afdelingen. Voor het overnemen van het voorzittershamer van Joe Gemma, stond hij de oud-voorzitter twee jaar lang bij als vicevoorzitter.

De nieuwe vicevoorzitter Steven Wyatt is het hoofd Marketing & Sales bij ABB Robotics. Voor zijn indiensttreding bij ABB in 2010 was Wyatt werkzaam in de kunststofindustrie. De Schot studeerde Chemical Engineering aan de Universiteit van Edinburgh.

Junji Tsuda dankt zijn voorganger en belooft zijn succesvolle werk – het inzichtelijk maken wat de snel veranderende robotmarkt beweegt – voort te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.