Hoe connected robots de Manufacturing Industry veranderen

Vandaag de dag zijn er veel innovatieve technologieën beschikbaar die de Manufacturing Industry kansen biedt om sneller, flexibeler en (kosten-) efficiënter te werken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van connected robots. Eén van de Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossingen die niet veranderen wat bedrijven doen, maar hoe zij dat doen.

Machines die meedenken
Connected robots denken mee, verzamelen data en maken deel uit van een intelligent netwerk van geïntegreerde apparaten. Verbeterde productiviteit, efficiëntie en de groei waar bedrijven naar op zoek zijn, komen met het gebruik van deze robots binnen handbereik.

Voor de Manufacturing Industry is Time To Market (TTM) van hun producten essentieel en nogal eens aan vertraging onderhevig. Onze connected verpakkingsrobots bevinden zich in een Single Software Environment. Alle machines staan met elkaar in contact, voeren taken uit op basis van templates en wisselen real-time data uit.

De data die iedere handeling in dit proces genereert, wordt door sensoren in de robot geregistreerd. Om tijd te winnen verwerkt de machine deze informatie zelf en optimaliseert processen waar nodig direct. Met EcoStruxure Profit Advisor software kunnen gebruikers ook data verzamelen en analy-seren. Dit maakt het proces inzichtelijk en het nemen van goed geïnformeerde besluiten gemakke-lijker om te komen tot een kortere TTM

Het gehele proces in eigen hand
Eerder zagen we Manufacturing Industries onderdelen van het verpakkingsproces uitbesteden aan lagelonenlanden of kiezen voor massaproductie om concurrentievoordeel te behouden. De over-stap naar connected robots zorgt voor slim gebruik van alle informatie die al aanwezig is. Bedrijven kunnen zo gemakkelijker voldoen aan de steeds hogere eisen gesteld door producent en eindklant, terwijl zij zelf de volledige controle behouden over iedere stap in het verpakkingsproces.

Om meer te weten te komen over hoe verpakkingsrobots ook uw bedrijf kunnen revolutioneren, neem contact op met Schneider Electric.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.