Stemmer Imaging neemt Data Vision over

Stemmer Imaging heeft met ingang van 31 januari Data Vision overgenomen door middel van een activatransactie. Data Vision is een zeer gespecialiseerde leverancier van imaging- en machine visionoplossingen in Nederland. Deze overname versterkt de marktpositie van Stemmer Imaging in de Benelux.

Data Vision, onderdeel van Batenburg Mechatronica B.V, is één van de meest gevestigde namen in de imaging en machine visionsector in de Benelux en is al vele jaren succesvol leverancier van machine visiononderdelen, -systemen en -oplossingen.

“De overname door Stemmer Imaging is een logische vervolgstap om dit marktaandeel te bedienen,” zegt Harm Hanekamp, algemeen directeur van Data Vision. “Als onderdeel van de Stemmer Imaging Groep bereikt Data Vision een hoger niveau; dankzij deze stap kunnen we nu onze klanten verder Europa in volgen, evenals profiteren van het uitgebreide productaanbod en de hoogwaardige deskundigheid van Stemmer Imaging. Onze bedrijfsculturen lijken sterk op elkaar en we kennen elkaar al erg goed. Dankzij deze fusie zal de beschikbare dienstverlening voor klanten in de Benelux sterk verbeteren; ze krijgen toegang tot de benodigde ondersteuning en beveiliging voor het samen verder ontwikkelen van hun visionapplicaties”, besluit Harm Hanekamp.

Dietmar Serbée, directeur van Stemmer Imaging B.V, benadrukt de groeimogelijkheden van de gecombineerde onderneming. “Het productportfolio van Stemmer Imaging en Data Vision overlappen elkaar op veel punten op het gebied van vertegenwoordigde leveranciers. Daardoor vullen de bedrijven elkaar perfect aan.”

Volgens  Serbée zullen producenten van machine visiononderdelen ook veel baat hebben bij de fusie: “De overname van Data Vision door Stemmer Imaging is ook gunstig voor onze leveranciers. Het betekent een verdubbeling van sales- en supportmedewerkers bij een competente partner met een hoge mate van marktkennis en technische expertise. Als één van Europa’s grootste leveranciers van imagingtechnologie, kunnen wij met deze fusie nog beter de technologische ontwikkelingen van onze producenten ondersteunen, ten bate van onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.